La recuperació de les ajudes al lloguer dispara les atencions a l'Oficina d'Habitatge d'Olot

La tramitació d’ajudes al lloguer ha fet pujar un 55% les atencions a l’Oficina d’Habitatge d’Olot, que s’acosta als seus màxims de 2010 i 2011. Cada setmana atén a més de 300 persones. Ja s’han tramitat sis casos de famílies que es troben en situació d’emergència habitacional.

Pep Berga i Miriam Paredes (Jordi Altesa)

La nova convocatòria d’ajuts al lloguer per part de la Generalitat ha fet pujar les atencions a l’oficina. Després de dos anys de no obrir-se, les consultes per aquest tema han pujat més d’un 80%. Les consultes sobre habitatge, la borsa pública i els pisos de protecció oficial segueixen en el rànquing. Un ritme de consulta que fa concloure al regidor d’habitatge, Pep Berga, que no donen a l’abast. Les raons que assegura que hi ha al darrere són aquestes ajudes al lloguer, que la crisi segueix i el nou emplaçament de l’oficina.

Mesures urgents

D’aquí a dues setmanes es resoldran els casos d’emergència en habitatge i pobresa energètica. Uns casos que són possibles després de l’aprovació de la llei de mesures urgents en habitatge al Parlament de Catalunya. Fins ara s’han tramitat 6 i 35 informes respectivament, el que converteix Olot en pionera en aplicar-la. Per aquest motiu, segons Berga, reben moltes trucades d’ajuntaments de Catalunya demanant com ho han fet.

Les principals atencions

Després dels ajuts al lloguer, el segon tema pel qual es reben més atencions són les consultes sobre habitatge. La Borsa de lloguer ha generat un 13,6% més d’atencions per accedir a un dels pisos que té disponible el consistori, entorn a 140. El lloguer, la protecció oficial, la cèdula d’habilitabilitat i els reagrupaments familiars segueixen en aquestes atencions que, en valors absoluts arriben a quasi 17.500. El rècord es va registrar el 2011 quan es va superar per primer cop les 20.000 atencions en els deu anys de vida d’aquesta oficina.

Respon