La renovació més desitjada: Raúl Garrido firma una temporada més amb l'Olot

El club i l’entrenador han arribat a un acord per allargar la vinculació fins al juny del 2021. Garrido acabava contracte a final de temporada i la seva continuïtat estava en entredit. S’havia posat a l’aparador després de dos anys i mig d’èxits a l’Olot.

Raúl Garrido i Kevin Martínez, el seu segon entrenador (Nuri Marguí/UEO)

Ni l’aficionat de l’Olot més optimista esperava la renovació de Raúl Garrido per al 19 de maig. Tot feia preveure que les negociacions amb l’entrenador valencià s’allargarien una mica més i no serien gens fàcils. Just abans del coronavirus, la cotització del tècnic havia augmentat gràcies a una segona volta per emmarcar en què havia conduït l’Olot al punt més alt de la seva història a Segona B: a només cinc punts del play-off quan encara en quedaven 30 per disputar-se. El club el volia renovar i ell tenia l’última paraula, i, al final, ha trigat menys del que s’esperava a dir que sí. Escolta els motius que l’han portat a renovar.

Al seu costat, també continuarà el seu home de confiança, el segon entrenador, Kevin Martínez.

El camí continua

Raúl Garrido ha firmat un nou contracte fins al juny del 2021 i podrà complir així la seva quarta temporada a l’Olot. Hi va arribar el novembre del 2017 amb l’objectiu de redreçar el rumb d’un equip que amb Martín Posse s’havia col·locat en zona de descens, a set punts de la permanència. Garrido el va rescatar i, amb un gol de Barnils a l’afegit de l’última jornada, va evitar el play-out i va aconseguir la salvació de manera directa. La temporada següent, va mantenir l’Olot en una zona estable i el va classificar per a la Copa del Rei, i aquest curs, encara l’ha situat més amunt. A falta de deu jornades, els seus jugadors havien assolit virtualment la permanència i s’havien posat el play-off en el punt de mira, després d’una ratxa de nou jornades consecutives sense perdre.

Raúl Garrido, molt estimat per l’afició de l’Olot (Nuri Marguí/UEO)

El ‘com’ sempre lligat al ‘què’

Més enllà de millorar els números, Garrido també ha evolucionat el model de joc de l’Olot. Amb el 3-5-2 com a esquema de capçalera, el seu equip ha estat el que menys gols ha encaixat de tot el grup tercer i un dels que més bon joc ha practicat. La combinació dels tocadors al mig del camp, la velocitat dels carrilers i la verticalitat dels atacants han estat els trets distintius del futbol ofensiu dels olotins. La idea del club és renovar la major part de la plantilla actual per donar continuïtat a aquesta proposta i, de moment, ja ha lligat la continuïtat de l’home que l’havia patentat. Raúl Garrido serà l’entrenador de l’Olot una temporada més.

Respon