La repressió i la divisió política, les causes de la dissolució de l'esperit de l'1-O

Les entitats sobiranistes de la Garrotxa creuen que la divisió política i la repressió han diluït l’esperit de l’1 d’octubre. Després de tres anys, l’ANC i Òmnium creuen que el record segueix viu a la societat i no es mullen a l’hora d’afirmar que va ser una oportunitat perduda. També creuen que caldrà un nou referèndum per resoldre el conflicte amb Espanya.

Foto: ACN


 

Aquest és el record de la presidenta de l’ANC a Olot, Magda Ripoll, de l’1 d’octubre del 2017. Per la presidenta d’Òmnium Garrotxa, Núria Batallé, el record és d’unitat.

 

Foto: Pau Masó


Les presidentes de les dues entitats sobiranistes de la Garrotxa parlen a Ràdio Olot tres anys després de l’1 d’octubre i ho fan admetent que l’esperit ciutadà que hi va haver llavors ha desaparegut.

 

A més de la repressió, les entitats també creuen que la divisió a la política catalana també ha influït. Tant Batallé com Ripoll no es mullen a l’hora de dir si el referèndum va ser una oportunitat perduda.

 

De fet, ANC i Òmnium creuen que tard o d’hora caldrà tornar a fer un referèndum d’autodeterminació per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya.

 

Respon