La residència de la Vall d’en Bas entra a formar part de l’assaig clínic contra el coronavirus

L’equip del doctor Oriol Mitjà ha escollit el geriàtric El Mirador del Puigsacalm com un dels centres que participarà en l’estudi pioner al país. La direcció de la residència creu que és “una oportunitat”, però assegura que això no treu la necessitat “vital” de veure arribar testos per detectar la malaltia.

El centre geriàtric té actualment 3 casos confirmats de coronavirus (El Mirador del Puigsacalm)


L’assaig clínic va començar fa tres setmanes i està impulsat pel Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut, laboratoris farmacèutics i investigadors de Can Ruti, entre ells el doctor Oriol Mitjà. El seu objectiu és frenar el contagi del coronavirus a través d’un fàrmac experimental que se subministra a persones voluntàries d’arreu del territori. La setmana passada aquesta investigació va entrar a les residències i una de les que ha estat seleccionada és El Mirador del Puigsacalm de la Vall d’en Bas. La directora del centre, Roser Caparrós, explica a Ràdio Olot per què l’han escollit.

 

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) va contactar dijous amb la residència garrotxina i dissabte els investigadors van anar al centre a treure mostres de l’únic pacient positiu que hi havia llavors. Des de diumenge aquesta persona ja està seguint el tractament profilàctic i s’espera que en 14 dies s’obtinguin resultats.

“Si us plau, necessitem tests”

A la residència de la Vall d’en Bas s’han detectat tres casos positius de coronavirus. La direcció assegura que la situació està “controlada” i que han pres totes les mesures de prevenció. Caparrós reclama, però, que arribin de manera urgent els testos necessaris per poder diagnosticar bé els casos que hi ha a les residències.

 

Des d’El Mirador del Puigsacalm creuen que l’arribada de testos és una necessitat “vital” i asseguren que les residències estan fent “tot el que poden”. Més enllà de la Vall d’en Bas, també s’han confirmat casos a residències de la ciutat d’Olot.

Respon