La residència Faber s’expandeix i arriba a Andorra

La residència Faber s’expandeix i arriba a Andorra. Olot continuarà sent la seu central del projecte, però la intenció de Faber és tenir franquícies a arreu del territori. La primera és l’andorrana, que s’ha estrenat aquest setembre. El seu director, Francesc Serés, diu que Faber “no té sostre”.

Francesc Serés, Pepa Casamón i Pep Berga Foto: Ràdio Olot

“Si no existís, s’hauria de crear”, assegura Francesc Serés. El director de Faber celebra l’arrelament del projecte a Olot, on fa tres anys que es va crear, i, de la mà de l’Institut Ramon Llull, ara espera importar-lo a altres ciutats del territori.

De moment, la primera franquícia de la residència Faber s’ha estrenat aquest setembre a Andorra. El model, però, és diferent del d’Olot.

Segons Serés, han estat aquests quatre eixos els que han fet gran Faber, una residència d’arts, ciències i humanitats que es va inaugurar a Olot el 2016, i que ha rebut centenars de residents de tot el món. Ha importat talent de fora cap aquí i un altre repte és exportar-lo d’aquí cap a fora. Tot i l’expansió que prepara Faber, la seva seu central continuarà sent la d’Olot. Ara estrena una nova responsable: Pepa Casamón, amb experiència prèvia a la Biennal de Venècia, el Teatre Auditori de Granollers o el Mercat de Música Viva de Vic. Ara, era cap de serveis de l’Institut Ramon Llull.

Un grup de dramaturgs de Colòmbia i un altre de traductors faran estada a Faber durant la segona part d’aquest curs 2019-2020. L’any que ve, la residència també té previstes estades sobre feminisme, LGTBI i politologia. Les primeres, però, seran, aquesta tardor, sobre el futur de les institucions culturals i sobre polítiques migratòries i de diversitat.

Respon