La restauració de la Garrotxa sortirà per primera vegada al carrer per protestar contra el tancament

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, juntament amb la Federació d’Hostaleria de Girona, ha convocat una manifestació aquest divendres a la ciutat de Girona. Reclamen diàleg amb la Generalitat i denuncien que el tancament no és la solució. El gremi ha fet extensiva la convocatòria al sector del comerç i el turisme. 

Foto: Pau Masó


Per primera vegada a la història, els restaurants i bars de la Garrotxa es manifestaran al carrer. Després del tancament decretat fa una setmana per la Generalitat, el sector assegura que es troba en una situació crítica i desesperant. Creuen que el govern català no els ha escoltat i que no hi ha hagut la negociació que sí s’ha donat a altres sectors. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa és Gerard Xifra, en declaracions a Ràdio Olot.

 

El sector reclama mesures més flexibles i menys dràstiques que el tancament. Per això aquest divendres a dos quarts de dotze del migdia, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines han convocat una concertació a Girona. La manifestació sortirà de l’Oficina de Correus fins a la Delegació del Govern, on es llegirà un manifest.

 

Es plantegen desobeir

La convocatòria d’aquest divendres és transversal i convoca també al sector turístic, del comerç, la política local i els productors que s’han vist afectats pel tancament. Des del gremi afirmen que les ajudes econòmiques que proposa la Generalitat són “un pedaç” i que es plantegen desobeir.

 

Després de gairebé una setmana tancats, el president de l’Associació d’Hostalatge diu que el servei a domicili està funcionant, però, ni de bon tros, serveix per sobreviure. L’hostaleria dona feina a la Garrotxa a més de 1.800 persones. Totes elles estan convocades, demà, a la primera manifestació de la restauració garrotxina.

 

Respon