La restauració de la Garrotxa, indignada amb el tancament: “Aquest cop no el podrem aguantar”

La restauració garrotxina es mostra indignada, enrabiada i impotent davant el tancament de bars i restaurants. Creu que la mesura serà un cop decisiu que molts establiments no podran superar. Critiquen que no s’hagi escoltat el sector abans de prendre decisions i que els serveis a domicili no salvaran res. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa pensa que s’ha volgut salvar l’estiu i ara no es mira per les comarques d’interior.

Foto: Pau Masó


Bars i restaurants de la Garrotxa es posen les mans al cap davant el tancament que ha ordenat la Generalitat pels pròxims quinze dies. El sector de la restauració veu com una “animalada” la decisió i es mostra indignat. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa és Gerard Xifra en declaracions a Ràdio Olot.

 

“És una animalada”

Si la justícia ho aprova, a partir de demà divendres, els bars i restaurants hauran d’abaixar la persiana durant quinze dies. El sector creu que se l’ha criminalitzat i que no se l’ha tingut en compte a l’hora de prendre decisions.

 

Foto: Pau Masó


Els restauradors es troben que, en qüestió d’hores, hauran de tornar a posar treballadors en ERTO i treure’s de sobre les primeres matèries. Xifra explica que caldrà reduir contractes de llum i renegociar despeses per sobreviure a una decisió que el sector creu que pot acabar matant molts establiments.

 

Un càstig a les comarques interiors

L’Associació d’Hostalatge diu a Ràdio Olot que els establiments garrotxins podran sobreviure 15 dies, però que si la situació s’allarga, molts es veuran obligats abaixar definitivament la persiana. Xifra també critica que les mesures s’hagin pres durant la tardor, quan les comarques interiors reben més visitants.

 

Tot i que la Generalitat ha assegurat 40 milions d’euros en ajudes directes, el sector de la restauració desconfia de les promeses de l‘administració, ja que encara hi ha pendents moltes ajudes de ple confinament. També asseguren que el servei a domicili només representa un 5% de l’activitat i que això no els ajudarà pràcticament res.

 

 

Respon