La Romànic Extrem torna a penjar el cartell de complet amb dos mesos d'antelació

Entre els més de 600 corredors que se citaran el 3 d’abril a la Vall de Bianya, ja hi ha professionals confirmats. Entre ells, destacarà el debut de Judit Franc, una atleta de muntanya amb diabetis.

Romànic Extrem (Oriol Batista)

La Romànic Extrem només té tres edicions a l’esquena, però aparenta ser tota una cursa de muntanya veterana. No només de la Garrotxa, sinó de tot el panorama nacional. De fet, un any més, una gran part dels corredors que s’hi han apuntat són de Barcelona, la qual cosa demostra que la Romànic ha sabut fer-se un lloc en el calendari català de l’especialitat. En aquest sentit, tindrà participants de renom, com ara Judit Franc, una corredora de muntanya que pateix diabetis i que a l’octubre va acabar la Transpirenaica per la Diabetis. Era una travessa de 550 quilòmetres que anava del Cap Higuer, del Cantàbric, fins al Cap de Creus, del Mediterrani, i la va completar en 13 dies. El responsable de la Romànic Extrem, David Darné, ha destacat el seu nom, però també el de molts altres participants que augmentaran el nivell del cartell.

La Romànic Extrem de la Vall de Bianya se celebrarà el 3 d’abril en les modalitats de marató i mitja marató de muntanya. En total, hi haurà més de 600 participants, tots els que hi podia haver, perquè, un any més, l’organització ha hagut de tancar l’aixeta de les inscripcions. La qualitat preval per sobre de la quantitat. I, per no perdre-la, David Darné revela a Ràdio Olot que ja pensen en recorreguts diferents de les tres anteriors edicions.

Fins a la Romànic Extrem encara queden poc menys de dos mesos, però abans els inscrits es podran entrenar a la mateixa Vall de Bianya aprofitant la tradicional marxa que es farà el 13 de març. Es podrà fer corrent o caminant i ja arribarà a la 36a edició.

Respon