La segona onada de la pandèmia recula a la Garrotxa

Les mesures anticovid han fet efecte i tots els indicadors epidemiològics han caigut. El risc de rebrot ha baixat més de 600 punts a la comarca i la velocitat de contagi se situa a 0,68, la meitat que fa dues setmanes. L’última setmana d’octubre es van detectar 336 positius, mentre que ara se’n detecten 164. També ha disminuït la positivitat, fins al 10%. 

Foto: Pau Masó


De fet, l’única xifra que ha augmentat ha estat el nombre de testos d’antígens. En l’última setmana s’han fet 685 proves ràpides, el triple que fa quinze dies. I és que la detecció ràpida sumada a l’efecte de les mesures del Procicat han permès a la Garrotxa tornar als valors inicials del principi de la segona onada.

El risc de rebrot se situa ara a 584 punts, per sota els que hi havia el 16 d’octubre. Amb només quinze dies l’indicador ha baixat més de 600 punts. A la ciutat d’Olot la tendència també és semblant i el risc de rebrot també s’ha desplomat.

 

Pel que fa a la velocitat de contagi (Rt), a hores d’ara, està per sota d’1. Se situa a 0,68, a la meitat que fa quinze dies quan era d’1,2. La mateixa tendència s’ha produït en la taxa de positius per cada 100.000 habitants. Dels 575 casos que hi havia fa dues setmanes, aquesta hem passat a 281.

Per últim, un altre indicador important que també s’ha reduït de manera notable és la positivitat. A mitjans d’octubre es detectaven 20 positius per cada 100 proves PCR. Ara se’n detecten la meitat.

Menys ingressats

A l’hospital, la pressió també ha baixat. Si fa uns dies s’arribava al sostre de la segona onada amb 25 pacients ingressats per coronavirus, ara l’Hospital d’Olot té 14 persones ingressades per covid-19.

Respon