La situació a les residències de la Garrotxa està “controlada”

Ho asseguren des de l’atenció primària de la comarca. A més afirmen que els nous contagis s’han frenat i ja s’han fet testos a tots els centres de la comarca. A hores d’ara, se segueixen fent proves PCR per descartar possibles casos.

La residència del Tura va patir un brot a principi de la pandèmia que va deixar més de 17 persones mortes (Residència del Tura)

Tots els usuaris de les residències de la Garrotxa ja s’han pogut fer el test serològic que determina si s’ha passat o no la covid-19. Aquests testos són instantanis i es fan amb una petita extracció de sang. Ara la tasca de l’atenció primària, que és qui coordina la gestió sanitària als centres de gent gran, se centra a fer testos PCR per confirmar casos sospitosos. Ho explica a Ràdio Olot el director de les Àrees Bàsiques de Salut d’Olot i Besalú, Josep Lluís Nicolau.

 

Ja s’han fet testos PCR a algunes residències d’Olot com el Tura, Montsacopa, Edat 3, la Tardor o la Caritat. Nicolau afirma que la situació a les residències de la comarca “està controlada”. Els brots que van aparèixer al Tura i la Caritat s’han apagat i no n’hi ha hagut de nous.

 

Segons el director dels CAP d’Olot i Besalú, gràcies a les mesures de prevenció que s’han pres les últimes setmanes s’han pogut frenar l’avenç del coronavirus als centres garrotxins.

Respon