La temporada 2020-2021 de Segona B arrencarà el 26 de setembre

La Federació Espanyola ha avançat la data d’inici. En un principi s’havia dit extraoficialment als clubs que seria a mitjans d’octubre i la Unió Esportiva Olot comptava començar la pretemporada a finals d’agost. Ara, els entrenaments podrien tornar abans. L’entrenador, Raúl Garrido, considera una falta de respecte per a la categoria la incertesa de les últimes setmanes. 

L’estadi municipal d’Olot tornarà a veure futbol a finals de setembre (Isaac Planella)


Aquest cap de setmana s’han acabat les promocions d’ascens a Segona A i Segona B i s’espera que partir d’ara la Federació Espanyola de Futbol expliqui oficialment com i quan començarà la temporada que ve. De moment, divendres passat va comunicar als clubs que la data d’inici prevista per a la Segona B és el 26 de setembre. Això són dues setmanes més aviat del que dies enrere els havia dit. La incertesa i la poca comunicació que hi ha hagut per part de la Federació ha indignat els professionals que treballen a la categoria. L’entrenador de l’Olot, Raúl Garrido, parla de falta de respecte.

 

Extraoficialment, a la Unió Esportiva Olot se li havia comunicat que la lliga de Segona B 2020-2021 començaria a mitjans d’octubre. Però no hi havia confirmació oficial i ara s’ha anunciat la data del 26 de setembre. Això pot fer canviar els plans del cos tècnic, que preveia començar la pretemporada a finals d’agost i ara podria avançar el retorn als entrenaments. Garrido diu que fins ara han planificat la pretemporada com han pogut.

 

Més enllà del calendari, l’Olot també espera una confirmació oficial sobre l’estructura que tindrà la Segona B 2020-2021. En principi, hi haurà 100 equips distribuïts en cinc grups de 20, i aquests es dividiran en subgrups de 10. Es jugarà una primera lliga de 18 jornades i, segons la classificació, els equips lluitaran per pujar a Segona A, per anar a la nova Segona B Pro o per quedar-se a la Segona B convencional, que d’aquí a dues temporades serà la quarta categoria.

Respon