La Terra de Remences, més internacional i solidària

La Terra de Remences serà igual de multitudinària i d’atractiva, i una mica més internacional i solidària. La 22a marxa cicloturista del Club Ciclista Bas reunirà diumenge 3.000 ciclistes, mantindrà els recorreguts de sempre, formarà part del calendari internacional de la UCI i donarà una part dels seus beneficis a una entitat més. La Creu Roja s’afegeix a la Fundació Albert Bosch, Oncolliga i Càritas Garrotxa.

Imatge: Terra de Remences

Poques marxes cicloturistes poden presumir de reunir fins a 3.000 ciclistes. La Terra de Remences, sí. Diumenge arribarà a la 22a edició i continua sent la referència de Catalunya i una de les més importants de l’Estat. Això sí, aquest any li ha costat una mica més tancar inscripcions. No ho ha fet en qüestió d’hores, com en altres ocasions, i ha hagut d’esperar uns quants dies, però ho ha acabat aconseguint. Un dels responsables de l’organització, Toni Fité, ho analitza en declaracions a Ràdio Olot.


Entre els 3.000 ciclistes que faran la Terra de Remences aquest diumenge n’hi haurà de la resta de l’Estat, de França, de Portugal i d’Andorra, però la gran majoria seran catalans. I d’aquests la demarcació més representada serà la barcelonina, que superarà la gironina. Tots gaudiran d’un recorregut per la Garrotxa, Osona i el Ripollès que l’organització no vol canviar. De fet, són dos: un de 175 km que puja a Bracons i Condreu, i un altre de 100 km que passa pel Capsacosta i el coll de Canes. Són el gran atractiu de la Remences.


En total, de voluntaris n’hi haurà mig miler. Els ciclistes se’ls trobaran a la sortida, a les cruïlles, als avituallaments, a la caravana que segueix la marxa… Són a tot arreu, un orgull per a la Terra de Remences, juntament amb la vessant solidària de la prova. Aquest any es potencia una mica més, perquè la Creu Roja s’afegeix a Càritas Garrotxa, a Oncolliga i a la Fundació Albert Bosch com a entitats que rebran part dels beneficis de la Remences.


I l’altra novetat de la Remences 2019 és que ja forma part del calendari internacional de marxes cicloturistes de la UCI, com la Quebrantahuesos d’Osca o la Sierra Nevada Límite. També puntuarà pel circuit cicloturista Ciclopirineus, per la Challenge Catalana i pel circuit femení. Hi haurà trofeus pel més veterà i la més veterana, el més jove i la més jove, el club més nombrós, el club més llunyà i els clubs amb més de 15 corredors inscrits. La Terra de Remences arrencarà diumenge a les 8 del matí al carrer Ample de Sant Esteve d’en Bas.

Respon