La UdG i Bellapart creen una càtedra per formar talent local i potenciar la recerca

Estarà centrada en les estructures lleugeres i vidre en edificació i vol millorar la formació en un sector industrial que li costa trobar treballadors. La càtedra oferirà seminaris, conferències, docència i una beca per als millors estudiants.

Responsables de la UdG amb directius de Bellapart (UdG)


Millorar la formació i potenciar la investigació. Aquests són els dos principals objectius que l’empresa Bellapart i la Universitat de Girona s’han proposat amb la creació d’una nova càtedra. L’empresa i la universitat gironina han firmat aquesta aliança per quatre anys renovables. La companyia garrotxina, dedicada al món de les estructures, aportarà 12.000 euros anuals. La càtedra promourà la formació a través de tallers i conferències, personal de l’empresa participarà en docència del Màster Mecànica de Materials i Estructures, es crearan uns premis per als millors treballs de final de màster i es convocarà una beca per als millors estudiants. Tot plegat, per intentar millorar la falta de treballadors formats que ha detectat Bellapart. La nova directora general de l’empresa garrotxina és Sara Arbós.

 

La directora de l’empresa garrotxina explica que, sobretot, busquen perfils de treballadors “apassionats i talentosos”. I remarca la voluntat de reforçar el talent local.

 

La nova Càtedra d’Estructures Lleugeres i Vidre també busca potenciar la investigació en el sector i endinsar-se en la recerca de nous materials o noves maneres de concebre les estructures. Bellapart és una de les empreses més internacionals de la Garrotxa, ja que ha participat en desenes de projectes a l’estranger com el terra de vidre del primer pis de la Torre Eiffel, o altres treballs a l’ajuntament de Luxemburg, l’edifici Zurich, la seu d’Endesa i el monòlit de l’11-M a Madrid.

 

Respon