La Unió Esportiva Olot no vol que el coronavirus passi factura al pressupost

“Treballant el triple”, assegura el president, el club resistirà a la crisi del coronavirus. Els jugadors continuen amb un ERTO i part del col·lectiu laboral de l’entitat ha canviat a ETOP, un ERTO per causes productives o organitzatives. Joan Agustí diu que els expedients temporals d’ocupació els han salvat “del desastre”.

La Unió Esportiva Olot aguanta el cop del coronavirus (UE Olot | Nuri Marguí)

La Unió Esportiva Olot és el principal club de futbol de la ciutat. Té un equip a la tercera categoria estatal, la Segona B, amb aspiracions d’intentar fer el salt més aviat que tard al futbol professional. Està sanejat i aquesta temporada ha tingut un pressupost de més d’un milió d’euros. No és dels més alts de la categoria, però tampoc dels més baixos. I de cara al curs que ve, el seu president, Joan Agustí, creu que el podrà mantenir més o menys igual. I això que el coronavirus, admet, va fer trontollar l’estabilitat econòmica que havia aconseguit tenir.

 

Els treballadors de l’Olot continuen tenint un expedient de regulació temporal d’ocupació. Els ERTO es van començar a aplicar a finals de març i no s’aixecaran fins que el club recuperi la seva activitat.

 

Els jugadors, que en un any normal ara ja s’haurien d’estar entrenant per preparar la propera temporada, continuen aturats i amb l’ERTO actiu. Només se’ls va aixecar parcialment l’expedient al mes de juny perquè poguessin fer alguns entrenaments de post-temporada. Els van servir per recuperar part de la forma que havien perdut durant el confinament i per acomiadar, com a equip, la temporada 2019-2020.

Respon