La Vall de Bianya no està sola en contra del traçat

Diferents administracions, entitats i partits polítics s’han unit per rebutjar aquest traçat i que la proposta es desvinculi de la variant que ha d’unir amb Bracons. En el cas d’Olot, el consens es manté, però un dels punts calents és si es farà o no el túnel per l’Hostal del Sol.

L'acte unitari

Acte conjunt davant el consistori 

Al territori hi ha unanimitat en demanar a Fomento que separi la variant d’Olot amb el traçat que passa per Bianya i que preveu fer de 4 carrils l’actual Nacional 260 amb un traçat en part nou. La variant és la prioritat número 1 perquè s’entén que ha de desfer el nus de trànsit que suposen els milers de vehicles diaris que passen per la comarca només de pas.

Desvincular les dues peces del projecte de Fomento és un clam unànime però en canvi no ho és acceptar la nova proposta de variant que es planteja per a Olot. Partits com Esquerra creuen que s’ha de mantenir el túnel que ja es va acordar el 2010 encara que això suposi esperar uns anys més.

Els altres partits el que demanen és que es faci un estudi de la diferència entre el que planteja l’estudi de Foment, fer un viaducte, i la que ja s’havia acordat el 2010, fer aquest túnel. Aquest punt està generant polèmica entre els veïns de l’Hostal del Sol que veuen que  quedarien separats de la resta de la ciutat per una carretera de 4 carrils.

Respon