La Vall de Bianya s’agermana amb un poble del Japó

Es tracta del municipi de Yoshino situat al sud del país nipó que té la mateixa extensió que el poble garrotxí. El vincle amb la Garrotxa es va crear gràcies a RCR, amb seu a la Vall de Bianya, i a partir d’ara s’explorarà els intercanvis que puguin donar-se. 

Vistes del poble de Yoshino (japan-guide-.com)


Yoshino és un poble de 9.000 habitants, situat al sud del Japó, i que a partir d’avui té un vincle amb la Garrotxa: la Vall de Bianya. Els dos pobles s’han agermanat després que els arquitectes RCR fessin el primer contacte. Aranda, Pigem i Vilalta van obrir una relació que s’ha formalitzat en forma d’agermanament. L’alcalde de Bianya, Santi Reixach, dona més detalls de com va sorgir tot plegat.

 

Acte d’agermanament entre els dos municipis (Ràdio Olot)


Es dona el cas que el municipi garrotxí ja va acollir fa més de 30 anys un grup d’artistes japonesos que van fer estada al Mas la Coromina i van deixar peces de ceràmica que s’han exposat als Museus d’Olot. Reixach remarca que la relació amb Yoshino pot beneficiar els joves del municipi i crear sinergies entre els dos territoris.

 

Yoshino és un municipi amb una gran activitat forestal i on el turisme ha crescut els últims anys. És la primera vegada que la Vall de Bianya s’agermana amb un altre municipi. Fa unes setmanes, la Vall d’en Bas també ho va fer amb el poble basc de Zigoitia. Des de l’Ajuntament de Bianya asseguren que tenen la intenció de visitar el Japó aviat.

Respon