La Vall d’en Bas és el primer municipi de la Garrotxa que declara l’emergència climàtica

La Vall d’en Bas és el primer municipi de la Garrotxa que declara l’emergència climàtica. Ha aprovat una moció en què es compromet a treballar per la transició energètica i ecològica, i ha donat suport a la vaga pel clima que es fa avui a tot el món. A Olot, s’ha organitzat una concentració, aquesta tarda, al passeig Bisbe Guillamet.

 

Protegir, conservar i incrementar els espais naturals i les zones verdes, implementar un sistema de recollida de residus eficaç, fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica i apostar per la mobilitat sostenible. Són alguns dels compromisos que ha adquirit l’Ajuntament de la Vall d’en Bas amb l’aprovació d’una moció a partir de la qual ha declarat l’emergència climàtica. Ha estat el primer municipi de la Garrotxa a fer-ho. El seu alcalde és Lluís Amat.

La Vall d’en Bas també ha donat suport i s’ha adherit a la vaga mundial pel clima que s’ha convocat per avui divendres. L’ha impulsat el moviment Fridays for Future i ha rebut el suport de diferents entitats o col·lectius, com ara Geenpeace, Climacció, Plataforma per la Qualitat de l’Aire o Ecologistes en Acció. Coincidint amb la vaga, la Vall d’en Bas promou una bicicletada fins a l’escola.

No serà l’únic acte que es farà a la Garrotxa aquest divendres de vaga climàtica. A Olot, s’ha organitzat una concentració de persones, a les 6 de la tarda al passeig Bisbe Guillamet, sota el títol ‘Festa per un bon clima’. Es demana anar vestit “de colors de la terra” (verds o marrons) i, si pot ser, “portar dibuixos, escrits o poemes” que s’exposaran davant de l’Ajuntament.

Respon