La Vall d'en Bas, les Preses i Santa Pau s'emporten la pitjor part del temporal

Aquests tres municipis van recuperant la normalitat. Durant la nit hi ha nevat i s’han hagut de netejar les carreteres, i al matí s’han suspès les classes. Al final, l’escola de Santa Pau ha pogut obrir i les de la Vall d’en Bas i les Preses han fet serveis mínims a partir de les 10 del matí.

Imatge de la neu als Hostalets d’en Bas (Jordi Barranco)

A banda de l’apagada de llum generalitzada a tota la comarca, on hi ha hagut més incidències ha estat a la Vall d’en Bas, les Preses i Santa Pau. Aquests tres municipis s’han llevat amb neu, però amb les carreteres netes. Durant la nit, les màquines hi han hagut de treballar i aquest matí els cotxes hi han pogut circular, però amb precaució. La zona més complicada ha estat la de Joanetes. L’alcalde de la Vall d’en Bas és Lluís Amat.


Això ha fet que el transport escolar que havia de portar alumnes de Joanetes a l’institut Bosc de la Coma no es pogués aturar a tres parades habituals. A la resta de la vall s’hi ha pogut circular, però tot i així s’han suspès les classes a l’escola Verntallat. En aquest cas, per culpa de la falta de llum.


Aquest matí, tampoc no han començat les classes amb normalitat ni a les Preses ni a Santa Pau, tot i que a aquest últim poble l’escola ha acabat obrint un cop s’ha recuperat el subministrament elèctric. A la Bòbila de les Preses i al Verntallat de la Vall d’en Bas s’han fet serveis mínims escolars a partir de les 10 del matí. L’alcalde de les Preses, Pere Vila, justificava la decisió d’aquesta manera al ‘Cinc Minuts Més’ de Ràdio Olot.


Més enllà de Joanetes, on la neu també ha complicat una mica la situació ha estat al barri de Ca la Guapa, a Santa Pau. S’hi han acumulat uns 5 centímetres de neu. Aquest matí les màquines encara hi treballaven i, al final, també s’hi ha pogut circular amb normalitat. Ho ha explicat l’alcalde, Pep Companys.


Bracons, també net

La pluja que ha anat caient de manera persistent ha ajudat que la neu no es glacés i que es pogués netejar més fàcilment. També a la C-37, als túnels de Bracons, on a primera hora del matí s’ha restringit el pas de campions i els vehicles només hi han pogut passar amb cadenes. Els treballs de neteja no han durat gaire estona i, partir de les 9, ja s’hi ha pogut passar sense cap restricció.

A la Garrotxa, també ha nevat a la Vall d’Hostoles, sobretot a Sant Feliu de Pallerols. Hi ha hagut uns 7 centímetres de neu, com a la Vall d’en Bas, però cap afectació important.

Respon