La Vall d'en Bas reordenarà la zona de pícnic Els Pins davant la massificació de visitants

Ho farà millorarant la senyalització del pàrquing i retiraran les taules de formigó disperses amb un cost de més de 23.000 euros.

Imatge de la zona d’Els Pins (ACN)


L’Ajuntament de la Vall d’en Bas, amb el suport de la Diputació de Girona, reordenarà la zona de pícnic Els Pins-Pla d’en Xurri a Sant Privat d’en Bas (Garrotxa). És una pineda a tocar de les gorgues del Gurn on, des de fa uns estius, hi ha una alta freqüentació de visitants (unes 5.000 persones) que posa en risc la preservació de l’espai natural alhora que ve acompanyat d’incivisme. L’alclade del municipi és Lluis Amat.

 

Els treballs costaran més de 23.000 euros i inclouen una millor senyalització de l’aparcament , plafons informatius, la retirada de taules de formigó que estan més disperses i la col·locació d’unes de fusta a tocar de la zona de barbacoes i la instal·lació d’un vàter ecològic. De moment, no es plantegen contractar un servei de vigilància.

 

La reordenació que es farà en els pròxims mesos es finançarà amb un ajut de la Diputació de Girona i la Fundació ‘la Caixa’. L’Ajuntament, per la seva banda, n’assumirà el manteniment. Els treballs inclouen una millor senyalització de la zona d’aparcament, la instal·lació de plafons informatius sobre la fauna i flora i l’eliminació d’alguns senders per fer a peu. També es retiraran les taules de formigó que hi ha disperses i la compra d’unes de noves de fusta que es posaran a tocar de la zona de barbacoes per concentrar més l’espai de pícnic i també les deixalles. Durant l’estiu, també s’instal·larà un vàter sec ecològic. S’espera que les millores s’hagin completat per Setmana Santa.

Respon