La vespa asiàtica promet un estiu “complicat” a la Garrotxa

Les condicions meteorològiques han afavorit l’espècie invasora i s’espera que els pròxims mesos sigui més activa que altres anys. Des de la Generalitat s’ha creat una nova comissió per determinar un protocol específic. Des del territori s’han provat trampes per mitigar l’efecte de la vespa sobre les abelles de la mel.

La vespa asiàtica serà més efectiva aquest estiu.

Des del 2013 la vespa asiàtica és present a la Garrotxa. La seva convivència amb les persones no és conflictiva, però si ho és amb les abelles tradicionals dels apicultors. Aquest 2019 s’espera que la vespa asiàtica sigui més efectiva que altres anys, ho assegura el director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, Francesc Canalias, en declaracions a Ràdio Olot.

 

La nova comissió es va crear el passat mes d’abril i aviat ha de publicar un protocol que estableixi en cada cas, si cal retirar un niu de vespa asiàtica.

 

Mentrestant, la comarca de la Garrotxa ja ha estat laboratori de proves. L’any passat a Argelaguer es van instal·lar trampes per a les vespes asiàtiques, que en un principi van funcionar. Consistien en uns pots amb un xarop de nèctar que atreia les vespes i quedaven atrapades al recipient. De mica en mica s’han anat provant mesures com també paranys electrificats per evitar que l’espècie invasora segueixi atacant les abelles de la mel.

Respon