La vida de l'abocador es podria allargar considerablement amb el centre de residus

Amb una planta de gestió de residus, la Garrotxa no s’hauria de preocupar de trobar lloc per un nou abocador fins d’aquí a dues generacions. És el que ha assegurat el president del Consell Comarcal, Joan Espona, en declaracions a Ràdio Olot. Ara s’ha de tancar una de les capes de deixalles per tal de controlar-ne els residus contaminants.

L’abocador de Beuda (El Punt Avui)

La vida útil de l’abocador de Beuda és difícil de calcular ja que depèn dels residus que hi arriben i això depèn del reciclatge i el tractament que es faci. És a dir, que hi arribi allò imprescindible. En aquest aspecte, el triatge que es podria fer des del Centre de Triatge de Residus que està pendent de construir a Sant Jaume de Llierca és un element clau segons el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona. Considera que amb la seva construcció, el volum de residus baixaria i la vida útil, ara calculada per 10 anys, es podria allargar fins a les dues generacions.

Aquesta mateixa setmana, la Generalitat de Catalunya ha aprovat una subvenció d’1,3M€ per a l’abocador de Beuda que ha de permetre fer una nova capa per a abocar-hi residus i controlar els lixiviats, un líquid que desprenen les deixalles i que si arribés al subsòl contaminaria l’aigua subterrània. Una actuació que ja s’havia fet fa 5 anys quan es va emplenar ja una de les capes que té el Clot de les Mules.

Des del passat estiu el Consell Comarcal de la Garrotxa és propietari de l’abocador comarcal ubicat a Beuda.

Respon