La Violinada d’Argelaguer té corda per estona

Aquest divendres es dona el tret de sortida a la tretzena edició que s’allargarà fins diumenge. S’han programat una vintena d’activitats entre les quals destaquen tallers, concerts o una cercavila, entre altres. Totes elles, amb el violí com a protagonista. La trobada vol ser un punt d’unió de la tradició catalana amb altres cultures.

La Violinada d’Argelaguer arriba a la tretzena edició


Les Violinades d’Argelaguer són una referència per tots els artistes de la corda fregada. Els tallers i les diferents activitats que s’han organitzat any rere any han aconseguit atreure músics d’arreu del món. Després de tretze edicions, ja n’han passat d’arreu d’Europa i fins i tot d’alguns indrets d’Amèrica del Nord. Un dels organitzadors de la Violinada, En Francesc Tomàs, es mostra satisfet per la rellevància que ha adquirit.

 

Segons els organitzadors, l’objectiu de la trobada és veure la importància del violí en les altres cultures. Enguany, s’ha volgut posar l’ull en la cultura cantàbrica i lleonesa. Per aquest motiu, els artistes convidats són Miguel Cadavieco i Jaime del Blanco.

 

Enguany, destaca el taller per fabricar un pandero quadrat o la presentació d’un llibre de Ferran Riera. Qui vulgui assistir als diferents tallers o al sopar popular s’ha d’inscriure a la pàgina web de la trobada.

Respon