La Volta Ciclista a la Garrotxa, aquest cap de setmana

Reunirà els millors equips catalans i alguns de francesos, com l’Ais de Provença de l’olotí Adrià Moreno, que correrà a casa. La Volta està formada per dues etapes: el Trofeu Remença de dissabte i la Cursa de Festes del Tura de diumenge.

Imatge: Ràdio Olot

El Club Ciclista Bas, amb el Trofeu Remença, i el Club Ciclista Olot Infantil, amb la tradicional Cursa de Festes del Tura, faran possible aquest cap de setmana, i per quart any consecutiu, la Volta Ciclista a la Garrotxa. Aquesta cursa de dues etapes tancarà el calendari de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall. Per primera vegada, es farà ja al mes d’octubre, més tard del que solia ser habitual. El motiu és que el Servei Català de Trànsit no podia garantir el nombre mínim d’efectius de Mossos d’Esquadra. Un dels organitzadors de la Volta a la Garrotxa, el president de l’Olot Infantil, Carles Torrent, diu que com més tard, pitjor, però remarca que, malgrat tot, el nivell de la cursa està assegurat.


L’olotí Adrià Moreno és el vigent campió de Catalunya i ja sap què és guanyar la Volta a la Garrotxa, si bé la temporada passada va quedar segon. Aquest cap de setmana, competirà a casa i intentarà recuperar el tron. Li sol anar especialment bé el Trofeu Remença, la primera etapa amb sortida i arribada al carrer ample de Sant Esteve d’en Bas. Com és habitual, el recorregut, de 102 quilòmetres, començarà a les 4 de la tarda i pujarà fins al Coll de Condreu, però aquest any ha patit algun canvi.


El recorregut de la Cursa de Festes del Tura de diumenge és el mateix que l’any passat amb l’excepció que no passarà per Sant Joan les Fonts perquè no coincidir amb la Fira de la Bruixeria. La segona etapa, de 119 km, sortirà a les 10 del matí de la plaça Clarà d’Olot, direcció a les Preses, i passarà per Sant Esteve, Mieres, Banyoles, Malianta, Besalú, Argelaguer, Tortellà, Montagut, Castellfollit, Begudà i Olot, amb previ pas per l’Alt de la Cantineta.


Allà se sabrà qui s’emporta la segona etapa, com acaba la Volta Ciclista a la Garrotxa i, en conseqüència, el circuit de Grans Clàssiques. Després de les nou proves anteriors, el líder és Josep Oriola, del Vic. La Volta a la Garrotxa no serà l’únic esdeveniment de ciclisme del cap de setmana; diumenge, Santa Pau viurà la seva 22a cursa de BTT amb dos recorreguts: un de 33 km i un altre de 25. Tots dos començaran i acabaran a les instal·lacions del CP Santa Pau.

Respon