La zona verda ja funciona

Aquesta setmana entra en vigor la zona verda de Can Tané. Això vol dir que ja NO es pot aparcar a les places reservades com a tals si no es disposa del distintiu acreditatiu. De moment una cinquantena de persones ja l’han sol·licitat i des de l’Ajuntament d’Olot esperen que la xifra augmenti en els propers dies coincidint amb el final de les vacances l’estiu.

Des d’avui només podran aparcar a la zona verda de Can Tané els veïns que tinguin el corresponent distintiu enganxat al seu vehicle. Un distintiu que els identifica com a residents de la zona i que els permet utilitzar les places d’aparcament de zona verda d’aquest espai d’Olot. Des de l’Ajuntament asseguren que durant aquesta primera setmana, la Policia Municipal encara NO aplicarà sancions a les persones que aparquin sense el distintiu però que avisarà als conductors que ho facin. A partir de la setmana vinent, aquests avisos es convertiran en multes. El regidor de mobilitat, Josep Ferrés, demana als veïns que utilitzin la zona verda “que ho facin de forma rotativa”.

Per aconseguir el distintiu que permet aparcar a les places de zona verda de Can Tané, cal anar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament i presentar la documentació necessària. En aquests moments, una cinquantena de persones ja han fet la seva sol·licitud, una xifra que Josep Ferrés considera que “anirà en augment”.

La creació d’una zona verda a Can Tané és una prova pilot que l’Ajuntament avaluarà durant un any. La mesura es va establir a partir de la demanda dels propis veïns del centre de al ciutat.  Ferrés avança que “si la iniciativa funciona es pot ampliar en un futur”.

A l’espai de Can Tané hi ha un total de 29 places d’aparcament, 14 de les quals són de zona verda i 13 lliures i gratuïtes.

Respon