L'Agència Catalana de Turisme es planteja crear una certificació per a establiments “lliures de covid-19”

Seria un segell per identificar aquells restaurants i allotjaments que prenen mesures contra el coronavirus. Mentrestant, però, es calcula que si es manté el tancament fins dels establiments fins a l’agost, les pèrdues arribarien al 70% en el sector gironí.

El sector turístic viu amb preocupació la crisi del coronavirus

El director de l’Agència, David Font, ha afirmat que la certificació hauria de ser un “mecanisme fàcil i ràpid” pels negocis del sector turístic que ajudi “recuperar la confiança” del visitant.

 

El director de l’ACT ha anunciat que el públic estranger associa les destinacions catalanes “amb el mercat espanyol” i això perjudica el teixit empresarial, ja que la marca “està tocada per la gestió de la crisi sanitària”.

 

“No basaria tota l’estratègia al turisme nacional”

Per altra banda, la degana de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UdG, Anna Garriga, ha avançat que si es manté el tancament dels establiments fins a l’agost, les pèrdues pel sector gironí podrien situar-se al 70%. Garriga també creu que no s’hauria de focalitzar la recuperació únicament al turisme local, sinó també apostar pel turisme estranger.

 

En els últims dies ja s’han engegat algunes campanyes per incentivar el turisme domèstic un cop acabi el confinament. Molts organismes, operadors i empreses del sector aposten pel públic local, ja que tampoc se sap quines possibilitats hi haurà, en un futur, d’agafar avions i viatjar a altres països.

Respon