L'Ajuntament de Sant Joan assumeix, entre crítiques, la gestió de l'Escola de Belles Arts

L’alcaldessa, Maria Vidal, defensa que n’han assumit la gestió per garantir-ne la continuïtat després de la renúncia de la junta. La cap de l’oposició, Isabel Rigat, li retreu la pujada dels preus, que fins a la setmana passada no s’haguessin pogut fer les inscripcions i que s’hagi canviat de local “a correcuita”. 

L’antiga situació de l’Escola de Belles Arts al costat de l’església (Ràdio Olot)


Polèmica a Sant Joan les Fonts al voltant de l’Escola de Belles Arts. En l’últim ple municipal, es va aprovar que l’Ajuntament n’assumiria la gestió directa amb els vots a favor dels regidors de l’equip de govern, de Junts per Catalunya, i els vots en contra de l’oposició, d’Esquerra Republicana. Totes dues formacions estan d’acord que s’havia de fer alguna cosa per garantir la continuïtat de l’escola, que s’havia quedat sense junta directiva i que perillava després de 40 anys d’existència. Discrepen, però, amb la manera com s’ha fet. L’alcaldessa és Maria Vidal, i la cap de l’oposició, Isabel Rigat. Totes dues han parlat a Ràdio Olot.

 

A banda de “la pujada dels preus” de la qual diuen que es queixa l’alumnat, des de l’oposició, també denuncien que les inscripcions per al nou curs no es van poder fer fins dilluns de la setmana passada i que “a correcuita” s’ha canviat la seu de l’escola. S’ha traslladat de l’antic convent de les monges, al costat de l’església parroquial, fins al local on fins ara hi havia l’arxiu de l’Ajuntament i on antigament ja hi havia hagut l’Escola de Belles Arts, al carrer de Sant Antoni. L’equip de govern defensa el canvi: Maria Vidal diu que era una petició dels veïns del barri vell i que els professors hi han estat d’acord.

 

Amb la gestió de l’Escola de Belles Arts a càrrec de l’Ajuntament de Sant Joan, els professors hauran de ser autònoms i presentar factures en concepte de contracte de serveis. L’escola funcionarà per projectes: cada professor proposarà el seu curs amb una durada determinada. La idea de l’Ajuntament és mantenir els cursos que s’estaven fent fins l’any passat i una nòmina d’uns cinc professors.

Respon