L’Ajuntament d’Olot continua fent passos cap a la pacificació de l’avinguda Sant Jordi

El consistori ha anunciat que els pròxims mesos s’ampliaran algunes voreres i es plantarà vegetació per separar el trànsit dels vianants. També a partir d’aquest dilluns es començarà a mesurar la contaminació de l’avinguda amb una unitat mòbil de la Generalitat.


Les accions de millora es duran a terme els pròxims mesos coincidint amb els mesos d’estiu. Està previst eixamplar les voreres del tram que va del carrer Josep Maria de Segarra fins al carrer Sant Cristòfol. Són un centenar de metres de vorera que passarà a ser el doble d’ample. En aquest mateix tram també s’instal·laran nous embornals i un planter de feixes i altres arbres com a “aïllament” visual i acústic del trànsit. Ho explica l’alcalde de la ciutat, Pep Berga.


A més d’aquestes mesures, el consistori també està pendent d’aprovar-ne d’altres com la millora del pont del Consum.


Què hi diuen els veïns?

La Plataforma No és un Vial celebra que totes aquestes mesures es desencallin després de mesos aturades. Una de les seves portaveus és Duaita Prats.


A partir d’aquesta setmana també es materialitzarà un altre dels acords presos entre la plataforma i l’ajuntament. Un camió de la Generalitat mesurarà la contaminació de l’avinguda per tenir dades reals de la situació. Durant dos mesos recollirà dades per poder demostrar o no el perjudici mediambiental que suposen els més de 16.000 vehicles que passen cada dia per l’avinguda Sant Jordi d’Olot.

Respon