L'Ajuntament d'Olot crea la figura legal que ha de permetre treure el retrat del Rei

Olot ja té l’instrument legal que ha de fer factible treure el retrat de Felip VI de la Sala de Plens. Ara, han de ser els grups municipals els que acabin de detallar quins elements d’aquest espai no cal que hi siguin, com el retrat del Rei d’Espanya. De moment, en el darrer ple la bandera espanyola i el retrat del Rei encara hi eren presents. 

Retrat del Rei a la Sala de Plens (Jordi Altesa)

El Retrat que es vol treure i el d’un president que ja no és van presidir encara l’últim ple (Jordi Altesa)

L’Ajuntament d’Olot ha aprovat per unanimitat una modificació del Reglament Orgànic Municipal. Això, que podria semblar un apartat tècnic i burocràtic, és el que permet fer factible la retirada del quadre del Rei i la bandera espanyola de la Sala de Plens. Per això, es va decidir fer una modificació de l’article 8, que fa referència aquest espai. El que preveu aquesta decisió és refermar la sala de plens com la galeria d’olotins il·lustres, l’espai on sí que hi ha d’haver-hi aquestes imatges. Només es protegeixen aquests quadres i serà la junta de portaveus qui decidirà sobre la resta d’elements com les banderes i els quadres. L’alcalde, Mia Corominas, no amaga que és el primer pas per treure la imatge de Felip VI de la sala de plens de l’Ajuntament de la ciutat.

L’oposició ho accepta però per exemple des d’Esquerra Republicana reclamen que s’aprofiti el fet per fer una rentada de cara als diferents quadres d’olotins il·lustres que hi ha a la Sala de Plens, l’últim dels quals es va penjar coincidint amb el centenari del naixement de Joan Teixidor.

Ara doncs és temps perquè aquells ciutadans que ho vulguin facin les seves aportacions a la modificació del Reglament d’Ordenació Municipal. Aleshores, s’hauran de contestar les al·legacions si n’hi ha o si no, serà la junta de portaveus la que acabarà de prendre la decisió de retirar el quadre del Rei Felip VI de la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Olot. Un ple on, per cert, encara hi ha el quadre d’Artur Mas com a president de la Generalitat. Segons sembla ja s’ha demanat la nova imatge del president Puigdemont però encara no ha arribat.

Respon