En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Ajuntament d’Olot engega un procés participatiu per definir l’Espai Cràter

El consistori crearà comissions per debatre la forma i el contingut del futur centre dels volcans
| 4 de desembre de 2018
L’Ajuntament d’Olot engega un procés participatiu per definir l’Espai Cràter

El consistori crearà comissions d’experts, arquitectes, professionals del sector turístic i responsables de centres educatius per debatre la forma i el contingut del futur centre dels volcans. Pel que fa als terminis, es començaria a construir a mitjans del 2020 i la construcció duraria un any i mig. L’Ajuntament té previst acabar posant més de mig milió d’euros a l’obra. 

Simulació del futur Espai Cràter 


L’Espai Cràter vol començar a agafar forma i ho farà de la mà de diferents col·lectius del món turístic, vulcanòleg i educatiu. Els tres eixos que giraran entorn del futur museu dels volcans. A partir d’aquest mes, l’Ajuntament crearà cinc comissions de treball diferenciades per àmbits: arquitectes, integració urbana, sector turístic, vulcanòlegs i escoles. A través d’aquests grups de treball pretén arribar a mig 2019 amb una idea clara de com i què ha de ser l’Espai Cràter. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, diu que serà un procés participatiu molt semblant al del Firal.

No es votarà 

La diferència amb el procés participatiu del Firal serà la votació. En el cas de l’Espai Cràter no es consultarà a la ciutadania.

Més de mig milió a càrrec de l'Ajuntament

Si tot segueix el seu curs, es preveu que la construcció de l’Espai Cràter podria començar l’estiu del 2020 i acabar-se el 2021. Pel que fa al finançament, la Diputació de Girona hi col·laborarà amb 920.000 euros. Ho assegura el seu president, Miquel Nogué.

 

Amb aquesta quantitat de la Diputació, més el milió 850.000 euros del FEDER i una col·laboració prevista de 700.000 euros de diferents departaments de la Generalitat, l’Ajuntament d’Olot aconseguiria gran part del finançament. Només li quedaria pagar una petita part més l’IVA. En total, la despesa que hauria d’assumir el consistori se situa entre els 500.000 euros i el milió.

 

 

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum