L’Ajuntament d’Olot facilitarà la renovació de les façanes del Firal

El consistori ha llançat una nova convocatòria d’ajuts on hi ha més facilitats i finançament per als veïns del Firal. La convocatòria atorga fins a 3.000 euros per edifici, però en el cas del passeig olotí la subvenció s’incrementa un 25%.  El consistori també ha obert una nova línia d’ajuts per al pagament de l’IBI. 


Les obres del Firal van aturar qualsevol actuació als immobles de la zona. Durant l’any que han durat les obres era dificultós poder fer millores als edificis de l’entorn i menys a les façanes. Ara l’Ajuntament vol retornar el temps que han hagut d’esperar els propietaris oferint-los més beneficis si volen reparar el seu immoble. Per això, la nova convocatòria de rehabilitació de façanes inclou un 25% de subvenció per als veïns del Firal. El regidor d’Habitatge de la ciutat és Jordi Alcalde.

 

L’import màxim de la subvenció que ha llançat l’Ajuntament és de 3.000 euros per edifici. En el cas dels immobles del Firal pot incrementar-se un 25% més. La convocatòria inclou actuacions com la neteja i restauració dels tancaments, retirada d’antenes, estenedors o aparells d’aire condicionat o pintar la façana.

 

Aquesta serà la tercera convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació de façanes. El termini per presentar sol·licituds s’acaba el 30 de novembre i s’han de tramitar a l’oficina Local d’Habitatge d’Olot, situada a l’Ajuntament. L’any passat es van recollir 8 sol·licituds que van comportar l’atorgament de 21.600 euros. Paral·lelament, també s’ha obert la convocatòria d’ajuts per al pagament de l’IBI; aquesta s’allargarà fins al 2 de novembre i permet finançar fins al 90% de l’Impost sobre Béns Immobles.

Respon