L’Ajuntament d’Olot impulsa una guia per a una contractació pública “més responsable”

El document elaborat pel mateix consistori estableix criteris mediambientals i de responsabilitat social. Amb aquesta iniciativa els contractes públics que firmi el consistori hauran d’incloure i vetllar per a clàusules socialment responsables.

Ajuntament d’Olot 


La mesura es va aprovar per unanimitat al ple municipal del mes de setembre. Ara caldrà posar-ho en pràctica en els nous contractes públics que es facin des de l’Ajuntament. Per això, caldrà pedagogia des dels diferents estaments i àrees del consistori per fer efectiva aquesta guia. La regidora d’Economia de la ciutat, Montse Torras, explica quin és l’objectiu del document.

 

La guia per a la contractació responsable neix en paral·lel a la nova llei de contractes. El nou document ja s’ha utilitzat per al nou contracte que el consistori olotí ha firmat en matèria elèctrica. La guia exigeix l’ús de clàusules d’estabilitat laboral, igualtat de gènere, inserció laboral, transparència fiscal o accessibilitat, entre altres. Torras explica que caldrà garantir els criteris socialment responsables tant en la selecció com en l’execució del contracte.

 

La responsabilitat de fer complir els criteris i clàusules socials que demana la guia recaurà en l’administració. Pel que fa a la subcontractació, aquesta també haurà de seguir els mateixos criteris. Es calcula que el 18% del PIB correspon a la contractació pública.

Respon