L’Ajuntament d’Olot ja ha identificat l'autor de l'atac al quadre ‘La Manada'

Es tracta d’un home de fora la comarca i que s’enfronta a una multa de fins a 3.000 euros. El consistori ha iniciat un expedient sancionador. El Col·lectiu d’Artistes diu que mantindrà l’obra tal qual fins a la setmana que ve. Preveuen fer-hi una petita intervenció gràfica explicant l’agressió que ha patit el quadre.

L’obra estripada es quedarà igual fins dilluns que ve (Pau Masó)


Aquesta nit un home ha estripat la part de baix del polèmic quadre “La Manada” de Quim Domene. Les càmeres de vigilància de l’ajuntament han capturat el moment i la Policia Local ja ha identificat la persona. Es tracta d’un transportista de fora la comarca que estava de pas per Olot. Se li ha obert un expedient sancionador que pot suposar una multa de fins a 3.000 euros. Ho explica el primer tinent d’alcalde, Pep Berga.

El Col·lectiu d’Artistes deixarà l’obra tal qual, de moment

Ara, qui ha de decidir què es fa amb el mural és el Col·lectiu d’Artistes. Segons han explicat a Ràdio Olot, preveuen deixar-lo tal qual fins, com a mínim, dilluns que ve, quan se celebrarà una assemblea de l’entitat. Preveuen mantenir l’obra esparracada i afegir alguna intervenció gràfica explicant l’agressió que s’ha patit.

 

Des del Col·lectiu d’Artistes han transmès a aquesta emissora que senten una “preocupació enorme” pel fet que la resposta a una obra artística sigui la prohibició o la violència. Demanen que aquells que la prohibeixen ara també condemnin l’atac a una obra d’art. Des del consistori, Berga insisteix que la ciutat ha de ser prou madura per saber interpretar l’obra de Domene.

 

Fins dilluns que ve no es decidirà què es fa amb l’obra. El Col·lectiu d’Artistes celebrarà una assemblea per decidir si la deixen tal qual ha quedat després de l’atac o hi afegeixen alguna intervenció gràfica.

Respon