L'Ajuntament d'Olot posa ordre als horts del Montsacopa

Hi ha persones que han ocupat terrenys privats per conrear i el consistori vol regular la zona. També s’iniciarà un projecte per reduir l’impacte visual i paisatgístic. Les tanques, estructures i cabanyes es regularan de forma homogènia i es construirà una xarxa d’aigua per eliminar els bidons. 


Sant Francesc és un espai per passejar i per visitar, però molta gent també l’utilitza per conrear. Des de sempre, la falda del volcà Montsacopa ha tingut horts que han caracteritzat la imatge de la zona. Tots ells tenen propietaris, ja que la superfície del volcà pertany a desenes de privats. L’Ajuntament ha rebut queixes per part d’aquests propietaris, alertant de l’ocupació il·legal d’alguns dels seus terrenys per tal de fer-hi horts. La majoria se situen al costat de l’Institut i el consistori assegura que ja hi estan treballant.

A part d’aquesta situació, l’Ajuntament també vol posar ordre entre els elements que els hortolans instal·len en els seus horts. El consistori inicia un projecte per millorar l’impacte visual i paisatgístic de la zona que busca substituir les tanques i barraques actuals per altres que segueixin un criteri comú. També es pretén instal·lar una xarxa d’aigua que substitueixi els bidons i millorar el ferm d’alguns camins. Ho explica el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig:

 

De moment, aquesta actuació es portarà a terme en els horts que hi ha entre els dos principals camins de pujada: les escales i el Via Crucis. En total costarà 50.000 euros. L’Ajuntament n’hi destinarà 15.000, la resta serà finançat gràcies a una subvenció del Departament de Territori.

Respon