L’Ajuntament d’Olot preveu tenir a final d’aquest 2019 el diagnòstic dels habitatges del Nucli Antic

L’estudi arribaria gairebé amb un any de retard i es tracta només del 50% dels edificis del barri. Ara mateix ja hi ha tècnics que estan entrant a les cases per fer-ne un informe detallat de l’estat i situació dels immobles. 

Habitatges tapiats del Nucli Antic (Pau Masó)


El passat mes de març es va adjudicar a l’empresa barcelonina CelObert la redacció i elaboració de l’estudi per a la rehabilitació, la captació i mobilització d’habitatge i locals del Nucli Antic d’Olot. El contracte indica que en un termini de cinc mesos el redactat hauria d’haver estat acabat. Però el termini ja s’ha complert i el consistori encara no té l’estudi sobre la taula. Des de l’equip de govern preveuen tenir-lo a finals d’any. Ho explica el primer tinent d’alcalde, Estanis Vayreda.

 

L’equip de govern s’havia compromès a tenir-ho a punt a principis de 2019. Finalment, això no serà així i fins a finals d’any no es preveu tenir l’estudi acabat. Es tracta d’un document que analitza 900 habitatges del barri, equivalents a un 50% dels que hi ha en total a la zona. L’anàlisi és exhaustiva i busca entrar, fins i tot a dins les cases. Vayreda diu que això ja s’està duent a terme sense incidències.

 

Un cop acabat l’estudi a finals d’any, l’equip de govern preveu contractar una segona fase per acabar d’analitzar la resta d’immobles que hi ha al Nucli Antic. Tot plegat ha d’ajudar a conèixer els habitatges del centre de la ciutat i poder dur a terme polítiques enfocades a la rehabilitació del barri.

Respon