L’Ajuntament d’Olot retira la pancarta amb el lema “llibertat presos polítics”

Ho ha fet després que Ciutadans hagi denunciat el consistori per tenir-la posada en “període electoral”. L’Ajuntament també ha tapat el quadre de l’Associació d’Artistes de la Garrotxa que també hi ha penjat a la façana consistorial. 

La façana del consistori sense la pancarta i amb el quadre tapat (Pau Masó)


La pancarta demanant la llibertat dels presos polítics s’ha traslladat al balcó d’un edifici del costat del consistori. Tal com es va fer per les eleccions generals del passat mes d’abril. El consistori s’ha vist obligat a actuar després que Ciutadans denunciés divendres passat a 22 ajuntaments gironins, entre ells el de la capital de la Garrotxa. El partit va presentar un recurs a la Junta Electoral de Zona. La formació justificava que la pancarta trencava la neutralitat en els espais públics en període electoral.

La denúncia de Ciutadans no només feia referència a pancartes, sinó també a qualsevol altre símbol sobiranista. Per això l’Ajuntament d’Olot també ha tapat el quadre de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa. Ho ha fet amb una tela negra on es pot llegir “retirat per imperatiu legal”.

 

El balcó del costat del consistori on s’ha penjat la pancarta (Pau Masó)

 

 

Respon