L’Ajuntament d’Olot sancionarà amb 180.000 euros el propietari de l’immoble que es va ensorrar al Nucli Antic

L’alcalde Mia Corominas es mostra indignat amb la situació i treu responsabilitat a l’equip de govern. El consistori havia sancionat dues vegades al propietari de l’edifici. Per aquest motiu, endurirà el tracte amb els privats. Corominas alerta als propeitaris que si cau un altre edifici, faran sentir tot el pes legal de la corporació a aquestes persones. 

Mia Corominas en la compereixença d’aquest dimecres (Pau Masó)


De moment, els veïns afectats per l’ensorrament de diumenge no podran tornar a casa fins que l’Ajuntament hagi desenrunat la finca i pugui tenir un certificat de solidesa. Es calcula que d’aquí una setmana es podrà extreure conclusions i els veïns tindran una resposta. El consistori preveu fer les obres necessàries perquè el número 16 del carrer Alt del Tura, també anomenat Can Pollastre, torni a ser un edifici amb condicions. Tot això però, ho haurà de pagar el propietari, a més de la manutenció que l’Ajuntament està pagant a vuit dels nou veïns desallotjats. A més, el consistori ha informat que imposarà una multa de 180.000 euros al responsable de l’immoble. És la suma de dos expedients sancionadors, un per no atendre l’obligació de conservar l’edifici i un altre per no complir les ordres de conservació ja enviades anteriorment per l’Ajuntament. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, ha envaït un missatge contundent a tots els propietaris del Nucli Antic.

 

El propietari de Can Pollastre ja havia estat sancionat dues vegades i tenia expedients oberts. Des del 2016 l’Ajuntament li anava al darrere. Es tracte d’un privat que no és de la ciutat i que aquest dimarts havia estat citat per veure’s personalment amb l’Ajuntament però no s’ha presentat. Malgrat això, Corominas diu que seguiran endavant amb les sancions que facin falta.

“Qui tingui una finca que vigili”

Corominas no amaga que hi ha altres finques en estat ruïnós, però no especifica cap número. Diu que fins ara han tingut una relació de col·laboració amb els propietaris, però no volen que es repeteixi un cas com el de Can Pollastre i per això enduriran el tracte.

 

L’alcalde d’Olot també ha informat que a partir d’avui començarà el desenrunament de l’edifici caigut i això permetrà als serveis tècnics avaluar l’estat de les parets mestres. Es calcula que amb una setmana es podrà saber si els veïns dels edificis adjacents poden tornar a casa. Corominas també ha demanat unitat entre grups polítics i la ciutadania per fer front a una situació que, segons l’alcalde, no és responsabilitat de l’equip de govern.

Respon