L’Ajuntament d’Olot surt al rescat de la Fundació d’Estudis Superiors

La situació econòmica de l’entitat s’havia tornat insostenible i, a partir d’ara, qui la dirigirà serà Dinàmig. En els últims mesos la Fundació havia perdut tots els fons propis i havia caigut en dissolució. L’Ajuntament hi invertirà una quantitat de diners per remuntar la situació i assegura que tots els cursos formatius seguiran com fins ara. També es potenciarà la formació contínua.

Can Monsà acull la seu de la FES

L’aportació que durant els últims anys l’Ajuntament d’Olot ha fet a la Fundació d’Estudis Superiors es mou entre els 50 i els 80.000 euros. La Diputació i el Departament d’Empresa també hi han posat diners: 50.000 euros cada un. A les aportacions públiques s’hi han d’afegir els ingressos de l’activitat acadèmica (uns 230.000 euros). Amb tot això sumat no se’n feia prou per cobrir les despeses que la FES tenia fins ara. Aquesta situació insostenible ha fet que l’Ajuntament hagi decidit canviar la direcció que passi a formar part de Dinàmig. Per tant, des de principis d’any la Fundació d’Estudis Superiors forma part de l’Ajuntament d’Olot.

Els cursos que més hipotecaven la Fundació eren els d’ESADE. L’Ajuntament ha intentat eliminar l’estament jurídic de l’entitat i que deixés de ser una Fundació. Però finalment no ho ha fet perquè l’actual llei que regula el sector públic posa moltes dificultats a l’hora de contractar personal. Malgrat tot, l’alcalde d’Olot, Mia Corominas assegura que se seguirà amb els cursos que s’han fet fins ara.

Els canvis de la FES tenen lloc sobretot a la direcció. L’actual directora de Dinàmig, Ariadna Villegas, serà l’encarregada de dirigir la nova etapa de la Fundació, al lloc de Jordi Calabuig. Un altre canvi important serà en la línia formativa: es potenciarà la formació contínua. Tots aquests canvis també han estat valorats des de l’oposició. Escoltem Anna Barnadas d’ERC i Josep Guix del PSC.

També han opinat la CUP i Olot en Comú. Els seus regidors són Raül Massanella i Xavier Garcia, respectivament.

El pressupost de la Fundació d’Estudis Superiors per aquest 2018 es tancarà en positiu. A més també comptarà amb una aportació extra de l’Ajuntament. Serà de 68.000 euros i anirà destinada a pagar una pòlissa de crèdit i part de la indemnització de l’anterior director de la FES.

Respon