L'Ajuntament d'Olot tanca el 2014 amb un superàvit d'1M€

El primer pas pels camps de futbol del Morrot, la reducció de la factura elèctrica o millores urgents a centres escolars… tot això serà possible gràcies als diners que han “sobrat” del pressupost de l’any passat de l’Ajuntament d’Olot. La diferència entre el que es preveia gastar i el que s’ha gastat és d’un milió d’euros.

plemarç 

És el romanent positiu de la corporació municipal que ha suposat que es gastés menys del que estava previst ara fa un any. De tots aquests diners, 839.000€ es destinaran a allò que permet la llei que són “inversions sostenibles”. Quasi una quarta part d’aquests diners servirà per fer el primer pas per convertir el camp de terra del Morrot en un de gespa artificial. El projecte, que té un cost d’entorn a un milió d’euros, rep la primera injecció econòmica a l’espera de poder-ho acabar en un màxim de dos anys. Entre els projectes també destaquen 115.000€ per a estalvi energètic o 85.000€ per a la remodelació de cablejat a la Plaça Major. Un total de quinze actuacions que, segons el regidor d’hisenda, Josep Gelis, han estat consensuades al ser aquest un any electoral. En aquestes propostes hi ha donat suport tant el Partit Popular com Esquerra Republicana. La portaveu dels populars, Júlia Sala, creu però que s’hauria d’actuar a la Plaça de Braus ja que després el cost pot anar pujant quan es decideixi fer alguna cosa. Més crítics han estat el PSC i PxC que no veuen bé les partides que s’han triat. De fet, el portaveu de Plataforma, Ignasi Mulleras, creu que és electoralisme anunciar aquestes actuacions sense tenir clar qui governarà en dos mesos.

Valoracions de mandat

El pressupost del 2014 que s’ha tancat és el darrer de tot aquest mandat i la seva aprovació ha servit per fer un balanç d’aquests 4 anys. L’equip de govern presumeix d’haver reduït el deute municipal en 12 milions d’euros i celebra que al final s’hagi pogut fer una inversió superior a la prevista: 18M€. La pressió fiscal no ha pujat a Olot “relativament”, segons el portaveu econòmic del PSC Jaume Mir. Mir creu que hi ha camp per córrer en l’impost de l’IBI per intentar reduir els impostos que paguen els olotins. Des d’Esquerra Republicana, celebren que no s’hagi apujat la pressió fiscal als ciutadans. Per al portaveu, Pere Gómez, el pressupost està suficientment controlat per no haver de patir.

Actualment el consistori compleix amb tots els paràmetres legals que marca el Govern espanyol en temes de morositat.

Respon