L'Ajuntament d'Olot vol que els seus ciutadans reciclin el 50% de les deixalles

L’Ajuntament d’Olot intensifica l’ofensiva contra el mal reciclatge. Ha engegat una nova campanya d’informació que pretén adreçar, sobretot, als homes i dones d’entre 30 i 50 anys. S’ha detectat que són els que reciclen menys i pitjor i, per això, fins a finals d’octubre hi haurà informadors a les sortides de les escoles. Als que reciclin bé se’ls regalarà una bossa reutilitzable per anar a comprar.

Contenidors en un carrer d’Olot 

“Volem arribar a reciclar un 50% del que produïm cada dia”, és l’objectiu que detalla el regidor de Medi Ambient d’Olot, Josep Guix, i que la normativa europea demana complir abans del 2020. Per assolir-lo, l’Ajuntament d’Olot ha posat en marxa aquest cap de setmana una nova campanya d’informació ciutadana per millorar la qualitat dels residus recollits. Dissabte uns informadors ja van ser a la Plaça Mercat i a partir d’ara es preveu que la campanya continuï i s’instal·li a altres punts de la ciutat fins a finals d’octubre. Per exemple, a les sortides de les escoles. No és una ubicació triada a l’atzar: la intenció és informar del reciclatge de residus als pares i mares, perquè s’ha detectat que la població de 30 a 50 anys és que la que recicla menys i pitjor.

 

La nova campanya d’informació de reciclatge intentarà millorar la qualitat dels residus recollits a Olot. Segons l’Ajuntament, “ens els últims anys hi ha hagut un percentatge important de deixalles abocades erròniament al contenidor d’envasos lleugers, cosa que dificulta la gestió final del residu”. Ara, Josep Guix diu que premiaran aquells ciutadans que reciclin bé amb el regal d’una bossa per anar a comprar.

Una campanya més

Aquesta no és la primera campanya que l’Ajuntament d’Olot ha presentat per lluitar contra el mal reciclatge. L’any passat ja se’n va fer una d’informatiu a peu de contenidors i fa poc s’han col·locat adhesius informatius a tots els contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers. Precisament, Guix avança que es plantegen posar més contenidors grocs a la ciutat: “Cada vegada ens trobem els contenidors grocs més plens i estem plantejant substituir-ne algun de verd per els contenidors d’envasos o de matèria orgànica”. A hores d’ara, a la comarca, es recullen selectivament un 36% dels residus que es generen.

Respon