L’alcalde d’Olot fa una crida a la calma per recuperar la normalitat als plens municipals

Pep Berga diu que alguns membres de l’equip de govern es van sentir “amenaçats” en les protestes de dilluns, però descarta fer les sessions a porta tancada. Tampoc no es planteja la dimissió que li va demanar la CUP. Assegura que no ha fet “res” per haver de dimitir. 

Pep Berga als estudis de Ràdio Olot (David Planella)


En declaracions a Ràdio Olot, Pep Berga ha donat la seva opinió sobre els crits i les discrepàncies que es van viure dilluns en el ple municipal de les ordenances fiscals. L’alcalde d’Olot diu que entén el malestar de la gent, però denuncia la forma de les protestes.

 

Pep Berga creu que darrere de les protestes de dilluns hi ha formacions polítiques que no van obtenir representació a les últimes eleccions municipals. Cita Olot en Comú, VOX i Ciutadans. Preguntat sobre el que podria passar en el proper ple, l’alcalde fa una crida a la calma i descarta prendre mesures com la porta tancada.

 

Imatge del ple de dilluns (Pau Masó)


“Demanar la dimissió forma part del xou que s’ha muntat”

Berga recorda que l’equip de govern, de Junts per Catalunya, representa més de 6.800 votants. Assegura que se sent fort com a alcalde tot i les setmanes delicades que ha viscut i no es planteja la dimissió que li va exigir el públic i la CUP. No entén que la formació cupaire li ho demani i ho considera oportunisme polític.

 

Tot i la majoria absoluta, Berga diu que sempre han tingut la mà estesa cap a la resta de grups polítics de l’Ajuntament i retreu a Esquerra que ho posi en dubte. Assegura que a partir d’ara han de treballar plegats i aprovar els pressupostos del 2020. Mentre l’equip de govern hi treballa, s’ha obert el període perquè tothom qui ho vulgui pugui presentar al·legacions a les ordenances fiscals aprovades dilluns. Recordem que s’apujarà un 4% l’IBI i un 4,7% la taxa d’escombraries.

Respon