L'alcalde d'Olot nega que es vulgui canviar el Trueta com a hospital de referència

L’alcalde d’Olot i president del Patronat de l’Hospital nega que el Trueta deixi de ser en un futur l’hospital de referència de la Garrotxa. En declaracions a Ràdio Olot, Josep Maria Corominas ha explicat que les manifestacions de l’oposició “no tenen cap base lògica” i considera que és un mecanisme electoral.

hospital_universitari_vic

L’Hospital gran de referència de la Garrotxa seguirà sent, tal i com és ara, el Josep Trueta de Girona. D’aquesta manera l’alcalde d’Olot vol tancar la polèmica oberta aquest dimarts per les declaracions a Ràdio Olot dels líders de PSC i ERC a la ciutat alertant de que s’estava intentant que el nou centre de referència fos el de Vic. En declaracions al ‘Fil Directe’, Corominas ha precisat que amb Vic i Campdevànol se seguirà treballant per compartir serveis mèdics bàsics que impliquen la mobilitat dels professionals més que la dels pacients però que, en cap cas, el Trueta deixarà de ser el centre de referència. Uns serveis compartits per reduir costos amb Campdevànol i Vic que no van en detriment de l’autonomia de cada un dels centres per prendre decisions de manera lliure. L’alcalde posa com a exemple que un servei com el de cuina s’ha decidit mantenir a Olot i no compartir amb els altres dos centres.

Corominas ha explicat que, a nivell de serveis, l’Hospital de Vic i el de Girona no juguen a la mateixa alçada ja que el Trueta disposa de més possibilitats que el fan més complert que els altres. De fet, el Trueta està més proper al que és un Vall d’Hebrón o un Hospital del Mar que no pas el de Vic. Un fet independent de que, a hores d’ara, quan s’ha de fer un ingrés a l’UCI, el llit on es destina el malalt pot ser a qualsevol punt de Catalunya derivat pel 112.

D’aquesta manera Corominas vol tancar la polèmica que només entén per la proximitat del període electoral.

Respon