L’Alt Empordà veu la Garrotxa com a aliada de “vital importància”

Així ha definit l’alcaldessa de Figueres la relació entre les dues comarques en una “cimera” a la capital empordanesa. A la torbada també hi ha assistit representants de l’Ajuntament d’Olot. L’Alt Empordà busca sinergies amb el territori veí per potenciar econòmicament la comarca.

Representants de les dues comarques a la trobada d’aquest dimecres (ACN)


Promocionar econòmicament Figueres i l’Alt Empordà. Aquest és l’objectiu de la trobada que s’ha fet aquest dimecres a l’Auditori Caputxins de la ciutat. A la “cimera” hi han assistit la majoria dels alcaldes de la comarca empordanesa, i també representants de l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que la reunió persegueix dos objectius. Per una banda, fomentar la “captació” de fons europeus i per l’altra, teixir aliances entre els pobles veïns però, especialment, amb la Garrotxa.

 

Fa temps que Figueres manté trobades amb Olot en aquest sentit i aquest dimecres la capital garrotxina ha explicat als assistents el funcionament de l’anomenada Agència per al Desenvolupament Econòmic de la Garrotxa, un ens en el qual Figueres té la mirada posada i que creu que pot promoure la potenciació econòmica i social del territori.

 

A la trobada hi ha assistit el regidor de Promoció Econòmica d’Olot, Estanis Vayreda i l’alcalde de la capital garrotxina, Pep Berga. A més de representants, també, del Consell Comarcal de la Garrotxa i del Berguedà.

Respon