L'àmbit familiar, el principal focus dels contagis de la segona onada de covid a la Garrotxa

La majoria de positius detectats a la Garrotxa a la segona onada de la pandèmia es donen en l’àmbit familiar. L’edat mitjana dels nous contagis de coronavirus a la comarca és, a hores d’ara, de 35 anys. Una xifra molt més baixa en comparació als primers mesos de pandèmia. Des de Salut Pública afirmen a Ràdio Olot que, tot i l’augment de casos, la comarca té una situació semblant a la de molts altres punts de Catalunya. 

Foto: ACN


Els últims dies el risc de rebrot a la Garrotxa i Olot ha estat per sobre la mitjana catalana. Tot i això, Salut Pública afirma a Ràdio Olot que la situació no està descontrolada i que tots els brots que han generat l’augment de casos estan detectats i traçats. La directora de l’Agència de Salut Pública a Girona, Lluïsa Mas, defineix d’aquesta manera la situació de la comarca.

 

La tendència a l’alça dels últims dies a la comarca ha estat promoguda, principalment, per brots a l’àmbit familiar, entre persones que conviuen en una mateixa llar. En un altre percentatge, també n’han aparegut entre amics o en l’àmbit laboral.

 

Tot i l’augment de casos, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa segueix amb un nombre baix d’ingressos. I és que de fet, l’edat mitjana dels positius que recentment s’han donat a la comarca és de 35 anys. Una edat molt diferent si la comparem amb els 54 anys de mitjana del global de la pandèmia a la Garrotxa.

La positivitat de les PCR a la Garrotxa dobla la recomanació de l’OMS

Actualment 1 de cada 10 PCR que es fan a la comarca surten positives. Des de fa 11 dies consecutius la comarca encadena una positivitat de PCRs per sobre el que recomana l’OMS que és del 5%. Mas explica que la situació actual l’ha portat l’augment de la mobilitat i el relaxament de les mesures preventives.

 

En l’última setmana el risc de rebrot a la Garrotxa havia experimentat un creixement exponencial. Aquest dimarts l’índex s’ha frenat i ha reculat lleugerament, sense baixar, però dels 300 punts. Una xifra molt llunyana de les Garrigues on el risc de rebrot se situa als 1.700 punts o Osona on se superen els 950.

Respon