L’amor, l’enyorança i el riure omplen el Teatre Principal d’Olot

Ho faran amb ‘La Dona del 600’, una història d’en Pere Riera que parla dels lligams familiars i que barreja comèdia i drama en parts iguals. Mercè Sampietro, Àngels Goyalons o Jordi Banacolocha són alguns dels actors que pujaran aquest vespre a l’escenari olotí. 

Imatge de l’obra de Pere Riera (Olot Cultura)


Ja fa quaranta-sis anys que SEAT va parar motors i va deixar de fabricar el 600. Un vehicle que a molts encara els transporta temps enrere. És la nostàlgia que també arrossega totes aquelles històries que es viuen sobre quatre rodes. La fal·lera de Pere Riera per als vehicles és el punt de partida d’una obra teatral que amb un 600 dalt de l’escenari explica la lluita d’en Tomàs per recordar i reviure, com tothom fa quan veu un 600, els batecs viscuts en el seu interior. El director de l’obra explica a Ràdio Olot que la seva obra és una història familiar.

 

‘La Dona del 600′ parla d’un home vidu que reconstrueix al menjador de casa seva el cotxe que va tenir durant anys i panys. D’aquesta manera reconstrueix, també, el record de la seva dona. Després d’’Infàmia’ o ‘Barcelona’, Riera entra en el gènere de la comèdia sense deixar de parlar d’enyorança, amor i nostàlgia.

 

‘La Dona del 600’ es representarà aquest vespre a les nou de la nit al Teatre Principal d’Olot. Ho farà amb les entrades exhaurides. Però també amb quatre cilindres de quotidianitat, amb vint-i-un cavalls d’enyorança, amb frens de tambor per a l’eufòria i capacitat per a 37 litres d’humor. Amb un 600 per al record.

Respon