L'AMPA del Malagrida demana “les mateixes condicions” per a escoles públiques i concertades

Les famílies del centre veuen la nova zonificació com una oportunitat per aconseguir que tothom es pugui matricular a una escola pública de proximitat. També demanen una baixada de ràtios a les aules per millorar l’atenció als alumnes.


L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Malagrida d’Olot agraeix als partits polítics de l’Ajuntament i al departament d’Educació que hagin fet possible que el curs que ve es mantinguin les dues línies de P3. I ara demana corregir l’anomalia que representa per a l’escola estar envoltada de tres centres concertats. La portaveu de l’AMPA, Clara Pérez, espera que la nova zonificació que haurà de dissenyar la ciutat serveixi perquè cap ciutadà no es quedi sense poder anar a una escola pública de prop de casa seva.


El departament d’Educació va posar el canvi de zonificació damunt de la taula com a condició per no tancar la segona línia del Malagrida. Ara l’Ajuntament, en coordinació amb la resta d’actors implicats, hi ha de treballar. Clara Pérez diu que d’entrada les famílies de l’escola Malagrida no estarien d’acord amb una zonificació única a la ciutat i avança quina seria, per a elles, la solució més justa.


La portaveu de l’AMPA del Malagrida deixa la qüestió en mans dels tècnics i, almenys, veu com a “una oportunitat” la nova zonificació. En el context actual, molt marcat pel coronavirus, Clara Pérez també aprofita per demanar ràtios més baixes d’alumnes a les aules. No només de cara al curs que ve i com a mesura de prevenció, sinó per sempre. Diu que la reestructuració de les ràtios hauria de ser estructural amb la finalitat de millorar l’atenció als alumnes.

Respon