L’Aplec de la Sardana d’Olot es reformula: “No podem deixar que les nostres tradicions populars es frenin”

Es farà garantint totes les mesures de seguretat aquest dissabte a les nou de la nit a la plaça de braus d’Olot. No es podran ballar sardanes, però sí escoltar-les. Els organitzadors diuen que ho havien de fer “per defensar la cultura”.

L’Aplec de la Sardana es farà a la plaça de braus, com el cicle de Circ a la Plaça (Olot Cultura)

La 58a edició de l’Aplec de la Sardana d’Olot serà la més excepcional dels últims anys: es limita l’aforament a 200 espectadors que hauran de retirar l’entrada gratuïta a través d’internet, i a més de seguir totes les mesures de seguretat i higiene. Tampoc es podran ballar sardanes i només tocarà una cobla durant l’hora i mitja que durarà l’audició. El president de l’Associació Sardanista d’Olot és Ignasi Riera.


Enguany l’Aplec es trasllada a la plaça de Braus. La Principal d’Olot serà la cobla encarregada de tocar les 10 sardanes que s’han programat. Una d’elles serà “Carícies” de l’Avi Xaxu de l’Escala. L’Agrupació Sardanista d’Olot ha volgut així, retre homenatge al centenari del compositor. Riera creu que el fet de plantejar una audició, fa que la gent s’acosti més a les sardanes.


Com no podia ser de cap altra manera, l’Aplec de la Sardana acabarà amb la tradicional ‘Adéu, Vila d’Olot’. Les entrades es poden adquirir gratuïtament a la pàgina web d’Olot Cultura.

Respon