L’artesania torna al carrer dels Sastres d’Olot

L’Ajuntament impulsa un nou projecte per omplir els locals comercials de la zona amb joves artesans de la ciutat. De moment, el consistori llogarà quatre locals i els posarà a disposició amb una rebaixa del 50%. D’aquesta manera pretén revitalitzar un carrer que amb el pas dels temps ha vist com la majoria de comerços abaixaven la persiana.

Carrer dels Sastres d’Olot (Pau Masó)


Actualment el carrer dels Sastres és un espai amb poca activitat comercial. Antigament, aquesta via havia estat un dels punts més atractius de la ciutat. Ara l’Ajuntament vol tornar-li a donar vida amb un projecte que busca recuperar l’esperit artesanal que anteriorment omplia el carrer. El consistori tira endavant una iniciativa que busca omplir els comerços que s’han tancat amb projectes emprenedors liderats per joves artesans de la ciutat. De moment, el consistori llogarà quatre locals, els reformarà i els posarà a disposició amb una reducció del 50% del preu del lloguer. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, detalla quines són les activitats que es volen promoure.

 

A través d’un concurs s’adjudicaran els quatre locals que adquireixi l’Ajuntament. Els beneficiats pagaran com a màxim 150 euros de lloguer. El consistori té la intenció d’ampliar el nombre de locals a partir de l’any que ve. Tot plegat ho farà de la mà de l’Associació la Iera, un grup de joves artesans olotins que promourà el nou projecte. Una de les seves integrants és la Carlota Rodríguez.

 

L’Ajuntament d’Olot destinarà 30.000 euros a la fase inicial de la revitalització del carrer dels Sastres. A partir de l’any que ve hi ha la intenció de llogar més locals i també obrir la iniciativa a altres zones del Nucli Antic.

Respon