L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa recorda l’històric guionista de Ràdio Olot, Alexandre Cuéllar

Va ser una de les figures clau del quadre de veus d’aquesta emissora i va escriure i adaptar més de 700 guions de radionovel·la. Ara, l’Arxiu exposa la seva trajectòria i la seva vinculació amb l’illa de Mallorca, on va destacar com a escriptor i on hi va exportar els cabeçuts d’Olot.

L’exposició dedicada a Alexandre Cuéllar mostra la seva vinculació amb l’illa de Mallorca (Ràdio Olot)

 

És un dels fragments d’una de les adaptacions que Alexandre Cuéllar va fer per Ràdio Olot durant més de vint anys. En aquest període, va dirigir el quadre de veus d’aquesta emissora. Va portar a les ones obres com ‘Solitud’, ‘La Punyalada’ o ‘El Carrer Estret’. Tot i néixer a Olot, Cuéllar també va passar una etapa a Mallorca on la seva obra tampoc va passar desapercebuda. Ho explica el director de l’Institut Municipal de Cultura, Ricard Sargatal.

 

Cuéllar també va ser una figura clau a les Illes Balears. La seva implicació amb Mallorca arriba fins al punt que hi va introduir un ball molt similar al dels cabeçuts d’Olot. Va ser a les populars Festes de Sant Antoni i encara avui el poble mallorquí balla amb la música de la faràndula olotina. L’escriptor olotí, que va morir el 2006, també va ser secretari de l’ajuntament d’Olot i de Sa Pobla. La seva exposició a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa es podrà visitar fins al 30 de juny.

Respon