L'Arxiu Comarcal de la Garrotxa rep la cessió del fons Emili Pujol amb més de 100.000 imatges

Important cessió de fotografies antigues a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Són les més de 100.000 imatges que va fer Emili Pujol. És una aportació important per la quantitat d’obres però també per la qualitat: omplen un buit de les èpoques dels anys 20, 30 i 40 i a més són un bon reflex de la vida social que hi havia. Aquest dissabte s’estrena una exposició de record al Museu de la Garrotxa.

Emili-Pujol

Una foto d’Emili Pujol 

Els àpats a la Moixina o al Triai, les festes de Riudaura, els Hostalets , les Preses o Sant Esteve de Llèmena… són alguns dels moments que van ser captats per la càmera del riudaurenc Emili Pujol. Nascut a aquest poble el 1908, va començar la seva carrera professional com a ebenista i a partir d’aquí va començar a fer-se les seves pròpies càmeres de foto. Al final, va acabar obrint un local al Firal d’Olot, que després va mantenir la seva filla Teresa Pujol. A la botiga hi va ser fins que es va morir el 1972. El seu nét, David Aguirre, ha ressaltat el valor de les imatges per la família i de poder posar en valor la feina del seu avi.

Qualitat i quantitat

La cessió és important per l’Arxiu Comarcal d’Imatges de la Garrotxa ja que estem parlant de 101.175 fotografies el que suposa una important quantitat de material visual pel fons, que fins ara en tenia 218.000. Des de l’arxiu, Anna Bonfill destaca que la quantitat és important per valorar la cessió de la família però també en posa de valor la qualitat de les fotografies per l’època i pels que els protagonistes són la gent de l’època.

Hi haurà una exposició

És doncs una important cessió material per a l’Arxiu Comarcal però una primera part de tot ell ja es podrà veure a partir de dissabte en una mostra al Museu de la Garrotxa. Es podrà veure fins al 15 d’agost en el marc de la Biennal Olot Fotografia. L’exposició es titula “Emili Pujol, fotògraf de carrer 1939-1972”.

Respon