L’Arxiu Comarcal incorpora més de 6.000 imatges a la col·lecció ‘L’Abans'

L’Arxiu Comarcal incorpora més de 6.000 imatges a la col·lecció L’Abans. És el resultat d’un acord de cessió entre l’editorial Efadós i l’Ajuntament d’Olot. La documentalista olotina Mireia Montbardó s’ha encarregat de documentar totes les fotografies, datades entre el 1960 i el 1990.

 

Una de les imatges, l’enderroc de cases al carrer Esglaiers. Autor desconegut

Des d’avui mateix, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa podrà disposar de 6.104 imatges més que expliquen com era la ciutat entre els anys 1960 i 1990. Es van recopilar per al segon volum del llibre L’Abans. Recull gràfic d’Olot i ara l’editorial, Efadós, les ha cedit a l’Ajuntament d’Olot. El contracte de cessió es va firmar ahir. L’alcalde, Pep Berga, en destaca la importància.


A l’acte de presentació de la cessió del fons fotogràfic, hi van ser totes les persones que han participat d’alguna o manera altra en la seva creació. Al capdavant, Mireia Montbardó, una jove documentalista olotina que s’ha encarregat de situar totes les imatges, obtenir-ne els drets d’explotació i descriure-les amb els peus de foto. Roser Arís, de l’editorial Efadós, remarca la gran varietat de temes que apareixen a les fotografies, i Montbardó agraeix la predisposició dels autors per poder-les utilitzar.


Les més de 6.000 imatges s’incorporen a la col·lecció L’Abans de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Fins ara, ja n’hi havia més de 2.500 que corresponien a 77 anys (entre el 1888 i el 1965) i que van sortir publicades al primer volum del llibre editat el 2008.

Respon